HTML

Miskolctapolca nem válik le!

Miskolctapolca nem fog leválni Miskolcról, mert értelmes emberek lakják!

Friss topikok

  • miskolctapolca: Köszi, kell oda írnom, ahogy látom, mert van egy kis tévedés benne. (2008.12.08. 14:00) Menetrend
  • miskolctapolca: Győzött a sötétség! (2008.12.07. 21:39) Mi már szavaztunk
  • miskolctapolca: Köreny Lászlónak köszönöm a gratulációt. Rékának meg csak annyit, hogy még lélegzetvétel adó is l... (2008.12.06. 20:33) Ismét egy hatalmas baklövés!
  • belvárosi: Igaz. Valamiért azt hiszik, hogy ha leválnak, akkor Tapolcán valahogy kinőnek az üzletek, mint eső... (2008.12.06. 14:18) Nem akarok falusi lenni!

Ismét egy hatalmas baklövés!

2008.12.05. 13:55 miskolctapolca

Olvastuk a napokban, hogy Győrffi Dezső nevével visszaéltek, most pedig a Tapolcafürdő újságban, hogy nem is!
Engedtessék meg, hogy ezt az érintett döntse el.

A bevétel számai egyébként "Borkúti László közlése szerint" kb. a felére jönnének ki, mint amit Önök az újságukban közölnek.
Önöknek a számokat az előbb említett, becsapott ember szolgáltatta, az Önök kérdése, kérése, alapján.
Nem hiszem, hogy minden egyes vállalkozás adatai a fejében lettek volna.
Ahogy Önöknek sem lehetnek, ha esetleg igen akkor kérném a receptet, hogy pl. honnan tudják mennyi vállalkozás van Miskolctapolcára bejelentve és mennyi adót fizetnek (tehát mennyi a elkönyvelt nyereség)?
Már csak azért is, mert ha a Barlangfürdőnek (ami ugye miskolci székhelyű) 6 millió Ft az iparűzési adója, akkor az újságukban megjelentetett 120 milliós iparűzési adó vajon miből folyna be?
Persze egyszerű a válasz 20 Barlangfűrdőből, ha tapolcai székhelyű lenne bármelyik is.

Különösen szép összeg, a "rettenetes állapotban lévő utak" karbantartására a 10 millió forint. Ha csak 5 emberrel számolunk (és ez kevés), akkor annak az 1 évi bérére (munkáltatói oldal is) elég ez az összeg. Ha még beleszámoljuk a ruházatot, védőfelszerelést, tisztálkodó szereket, stb is, akkor kevés. Hol vannak a gépek, üzemanyag, anyagköltségek, hol van a szervizelés, stb. vagy gondolják, ha ezt bérelnék olcsóbb lenne? Azért írok egész évi bért, mert "útkarbantartás, hó eltakarítás" vagyon írva az újságban. Feltételezem ez egész éves feladat.

A kiadás listában nem szerepel -a már több helyen közölt- szociális juttatások 40 milliója, amit a város Tapolcának fizet és a temetőt sem látom ismét megemlítve, és még mennyi mindent... 

Az is külön szép ebben az újságban, hogy pl. a vizes játszóteret, mint elrettentő képet közlik. Ezt egy a dolgát jól végző cég készítette (mint ahogy a város igen sok pontján, pl. a Népkert), az átlagtól bőven jobb minőségben. Ha a gyerekek lecsúsznak a csúszdán, a csúszda végén lévő kavicsot széttúrják a lábacskáikkal, így ott egy helyen nem lesz kavics. Ha jön az a rút eső, vagy elolvad a hó, ott megáll a víz. Bizony.
Erre milyen ötletük lenne?
Váljunk le! Tudom.

Ha valakinek ezzel a játszótérrel is baja van, akkor az bizonyára valami arany kastélyban nevelkedett!

Közölnek továbbá egy WC részletet ami már le lett bontva, és az Önök által hőn áhított turisták által tönkretett épületet, szemetet, ellopott szobrot.

Tehát ezek szerint lezárnánk a határokat és megszűnne a bűnözés!
OK! Váljunk le!

Egy helyen meg vannak említve a gonosz miskolci szórakozni vágyók és a gusztustalan lagzis zene. Ó micsoda hatáskörökkel fog rendelkezni ez az önkormányzat!
Mellesleg akik azt a „zenét” „szolgáltatják” a leválás mellett fognak szavazni, mert többnyire a helyi (vendéglátós) vállalkozók szeretnék az „önállóságot”.

Szinte mindent idézőjelek közé kellene tennem, hiszen ezek a szavak az Őnök használatukban, csak saját magukra érvényesek (pl. önállóság).

Az egész újságban nem értem a hangnemet, hogy jön ide az országos politika, 1956, tankok meg egyebek?
"F. Gy." azt írja a címlapon (illetve dehogy is ő, Lao Ce)
"A gyönge legyőzi az erőset, a lágy a keményet"

Ebben teljesen igaza van!

Csak hogy itt a "gyönge" a leválást ellenzők tábora, Önnek, Önöknek velük lenne feladata, nem Miskolccal, Káli Sándorral! Ők nem szavazhatnak.

Itt a lágyság a szavazat, az "erő" és a "keménység" (de inkább erősködés és keménykedés) a leválni akarás, az ordítozás, amit hónapok óta Önök művelnek!

A paranoia elhomályosította a gondolatait, s ezt még Lao Ce sem tisztíthatja ki!

A leválást pártolók állandóan fürdőtelepüléseket említenek, hogy azok milyen jól élnek.

Igen, igaz.

Csak hogy mindegyik akár évszázadokkal az előtt önálló település volt, kialakult infrastruktúrával, önkormányzattal és nem utolsósorban, együvé tartozással.

Ők voltak a hajdúszoboszlói, hévízi, a lap második oldalán említett bogácsi emberek, akik keze nyomán (és nem kevés központi akarat nyomán) létrejöttek ezek a fürdőtelepülések.

Itt az önálló településhez semmi nincs készen!

Az ehhez szükséges extra pénzt, honnan és mikorra szándékszanak előkaparni?

Ezredszerre írom, Miskolctapolcán miskolciak élnek.


Akik le akarnak válni, a saját pecsenyéjüket szeretnék sütögetni, ill. sikerült másoknak beígérni valamit, befolyásolni őket.

Az újságban szereplő adatok, mint ahogy az akarat is hamis!

Miskolctapolca leválását önös érdekekből kívánják, akik kívánják!

Ők ígérgetnek "szép utakat" és "szép kereskedelmi centrumot", mint az óvodásoknak. 

Sok minden nem úgy megy Tapolcán ahogy annak mennie kellene, de semmire nem nyújt megoldást, ha elválunk, leszakadunk, igen a másik értelemben is LESZAKADUNK!

Minden értelmesen gondolkodó Miskolctapolcait arra kérek (a nem értelmesen gondolkodókat nem kérem semmire) menjen el szavazni 7-én, vasárnap és szavazzon NEM-el Miskolctapolca leválására és tönkretételére!

 

Tisztelettel: egy Miskolctapolcán élő miskolci

8 komment

Címkék: szavazás miskolc tapolca leválás miskolctapolca

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolctapolca.blog.hu/api/trackback/id/tr92805868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka 2008.12.05. 19:47:23

Mekkora egy idióta Ön! Szerintem biztosan nem olvasta el alaposan a lapot, vagy annyira elvakítja valamilyen hátszél (gondolom sok pénz az önkormányzattól, vagy ilyesmi), hogy nem is hajlandó értelmes gondolkodásra, pedig azt már az érettségin is megtanítják. Érdemes utánanézni a többi "falu" honlapján, akik leváltak, milyen KIRÁLYOK lettek, és KIRÁLY módon élnek, sok pénzük van, és mesés fejlődésen mentek keresztül. Maga pedig rosszindulatból és önös érdekek miatt egy ilyen honlapon meghazudtol hozzáértő jogászokat és közgazdászokat! Undorító!

Erika 2008.12.05. 19:51:59

Éljen! Váljunk le! Ez a honlap pedig felháborítóan elfogult, hazugságokkal teli! Hévíz és Hajduszoboszló ugyanúgy kezdte, mint ahogy mi fogjuk! És sokra vitte!

Köreny László 2008.12.05. 22:52:05

Szerintem On csak egy valami miatt aggodik, megpedig amiatt, hogy a jovoben bevezetendo ingatlanadotol elesik a miskolci önkormányzat (pedig eddig is sok pénz folyt be oda a tapolcaiaktol). Senkit sem erdekelne, hogy levalunk, ha nem jelente penz! Meghogy sajnalnak minket, nehogy lemaradjunk? Jo vicc... A penzt nem akarjak elvesziteni! Azert kuzdenek! Mar ott a torvenyrendelet az asztalukon, csak a levalas miatt nem mertek bevezetni! Aki pedig utananez, tudja, hogy a kozolt adatok nem hamisak!

miskolctapolca 2008.12.05. 23:18:59

Rékának:
Nem is kértem az Ön bizonyítványát, mégis megkaptam. Köszönöm.

Semelyik önkormányzattal nem vagyok semmilyen viszonyban sem.

A lapot meg természetes, hogy nem olvastam el,
mit olvastam volna rajta? Szerintem senki sem olvasta el. Egy marha nagy melléfogás volt az egész firkálmányuk!

Erikának:
Hévíz és Hajdúszoboszló miről vált le?

Köreny Lászlónak:
Én miért aggódnék azért, egy egyszerű miskolctapolcai lakosként, hogy Miskolc elesik az ingatlanadótól? Kit érdekel! Essen.

Abben igaza van, hogy senkit nem érdekelne, hogy leválunk, ha nem jelentene pénzt.
A leválni akaróknak többnyire. Nekem se így, se úgy nem fog pénzt jelenteni.

A többit nem is értem.
Én semmilyen önkormányzatnak, egyesületnek, testületnek, de még csak baráti körnek sem vagyok a tagja.

Na jó éjszakát, dühöngjenek csak tovább!

Köreny László 2008.12.06. 12:09:25

akkor kerem ne irjon bejegyzest egy olyan ujsagrol, amit el sem olvasott. ugy latszik rekanak tenyleg nincs igaza, maga olvasas nelkul is kepes messzemeno kovetkezteteseket levonni cikkekrol,amiket el sem olvasott. ez mar meghaladja az erettsegi kovetelmenyeket. ez mar ember feletti! Gratulalok!

Reka 2008.12.06. 12:22:13

Az ingatlanadót miskolci lakosként maga is kénytelen lesz fizetni. Amennyiben leválunk, a tapolcafürdői önkormányzat nem fogja bevezetni, így magának több pénze marad majd. Úgyhogy magának is, mint minden tapolcainak PÉNZT SPÓROLNA MEG a leválás!!!

belvárosi 2008.12.06. 14:12:13

Réka: persze, nem lesz ingatlanadó. hasonlót hallottam már régebben is, csak akkor "nem lesz gázáremelés" formában :D

miskolctapolca 2008.12.06. 20:33:48

Köreny Lászlónak köszönöm a gratulációt.

Rékának meg csak annyit, hogy még lélegzetvétel adó is lesz ha rájönnek a leválni akarók, hogy mi mindent kell kifizetni!

És, hogy belvárosi meg ne sértődjön: Csá, jó hétvégét!

süti beállítások módosítása