HTML

Miskolctapolca nem válik le!

Miskolctapolca nem fog leválni Miskolcról, mert értelmes emberek lakják!

Friss topikok

  • miskolctapolca: Köszi, kell oda írnom, ahogy látom, mert van egy kis tévedés benne. (2008.12.08. 14:00) Menetrend
  • miskolctapolca: Győzött a sötétség! (2008.12.07. 21:39) Mi már szavaztunk
  • miskolctapolca: Köreny Lászlónak köszönöm a gratulációt. Rékának meg csak annyit, hogy még lélegzetvétel adó is l... (2008.12.06. 20:33) Ismét egy hatalmas baklövés!
  • belvárosi: Igaz. Valamiért azt hiszik, hogy ha leválnak, akkor Tapolcán valahogy kinőnek az üzletek, mint eső... (2008.12.06. 14:18) Nem akarok falusi lenni!

Menetrend

2008.12.08. 00:24 miskolctapolca

Ez a leggyorsabb és legoptimistább menetrend a leválni akarók részére, ha nem találnak közben törvényességi akadályokat, és ha a végén a köztársasági elnök úgy véli: mehet.
"...az önkormányzat 30 napon belül határozatban rögzíti ezt a tényt, majd felterjeszti a Közigazgatási Hivatalba, saját véleményével kiegészítve. Az önkormányzati miniszter május 30-ig dönt arról, hogy szerinte megvannak-e a községgé válás feltételei. A miniszter november 30-ig nyújtja be a köztársasági elnöknek az előterjesztést, az államfő pedig jövő év december 31-ig határoz. Döntése 2010 őszén léphet hatályba."
MR-1 Kossuth rádió

Tehát Mihalecz - Káli, Bajnai, Sólyom az útvonal, ha ez elején el nem akad:

"Három pontban már most megfogalmazta törvényességi aggályait, amelyek akadályát jelenthetik annak, hogy Tapolca valóban elnyerje az önállóságát."

2 komment

Címkék: szavazás menetrend miskolc tapolca leválás miskolctapolca

Mi már szavaztunk

2008.12.07. 11:50 miskolctapolca

Mi már szavaztunk, NEM-el!

Szép idő van. Jó nap ez egy NEM-re!

Szavazzon Ön is NEM-el!

 

2 komment

Címkék: szavazás miskolc tapolca velünk maradj leválás miskolctapolca

Ismét egy hatalmas baklövés!

2008.12.05. 13:55 miskolctapolca

Olvastuk a napokban, hogy Győrffi Dezső nevével visszaéltek, most pedig a Tapolcafürdő újságban, hogy nem is!
Engedtessék meg, hogy ezt az érintett döntse el.

A bevétel számai egyébként "Borkúti László közlése szerint" kb. a felére jönnének ki, mint amit Önök az újságukban közölnek.
Önöknek a számokat az előbb említett, becsapott ember szolgáltatta, az Önök kérdése, kérése, alapján.
Nem hiszem, hogy minden egyes vállalkozás adatai a fejében lettek volna.
Ahogy Önöknek sem lehetnek, ha esetleg igen akkor kérném a receptet, hogy pl. honnan tudják mennyi vállalkozás van Miskolctapolcára bejelentve és mennyi adót fizetnek (tehát mennyi a elkönyvelt nyereség)?
Már csak azért is, mert ha a Barlangfürdőnek (ami ugye miskolci székhelyű) 6 millió Ft az iparűzési adója, akkor az újságukban megjelentetett 120 milliós iparűzési adó vajon miből folyna be?
Persze egyszerű a válasz 20 Barlangfűrdőből, ha tapolcai székhelyű lenne bármelyik is.

Különösen szép összeg, a "rettenetes állapotban lévő utak" karbantartására a 10 millió forint. Ha csak 5 emberrel számolunk (és ez kevés), akkor annak az 1 évi bérére (munkáltatói oldal is) elég ez az összeg. Ha még beleszámoljuk a ruházatot, védőfelszerelést, tisztálkodó szereket, stb is, akkor kevés. Hol vannak a gépek, üzemanyag, anyagköltségek, hol van a szervizelés, stb. vagy gondolják, ha ezt bérelnék olcsóbb lenne? Azért írok egész évi bért, mert "útkarbantartás, hó eltakarítás" vagyon írva az újságban. Feltételezem ez egész éves feladat.

A kiadás listában nem szerepel -a már több helyen közölt- szociális juttatások 40 milliója, amit a város Tapolcának fizet és a temetőt sem látom ismét megemlítve, és még mennyi mindent... 

Az is külön szép ebben az újságban, hogy pl. a vizes játszóteret, mint elrettentő képet közlik. Ezt egy a dolgát jól végző cég készítette (mint ahogy a város igen sok pontján, pl. a Népkert), az átlagtól bőven jobb minőségben. Ha a gyerekek lecsúsznak a csúszdán, a csúszda végén lévő kavicsot széttúrják a lábacskáikkal, így ott egy helyen nem lesz kavics. Ha jön az a rút eső, vagy elolvad a hó, ott megáll a víz. Bizony.
Erre milyen ötletük lenne?
Váljunk le! Tudom.

Ha valakinek ezzel a játszótérrel is baja van, akkor az bizonyára valami arany kastélyban nevelkedett!

Közölnek továbbá egy WC részletet ami már le lett bontva, és az Önök által hőn áhított turisták által tönkretett épületet, szemetet, ellopott szobrot.

Tehát ezek szerint lezárnánk a határokat és megszűnne a bűnözés!
OK! Váljunk le!

Egy helyen meg vannak említve a gonosz miskolci szórakozni vágyók és a gusztustalan lagzis zene. Ó micsoda hatáskörökkel fog rendelkezni ez az önkormányzat!
Mellesleg akik azt a „zenét” „szolgáltatják” a leválás mellett fognak szavazni, mert többnyire a helyi (vendéglátós) vállalkozók szeretnék az „önállóságot”.

Szinte mindent idézőjelek közé kellene tennem, hiszen ezek a szavak az Őnök használatukban, csak saját magukra érvényesek (pl. önállóság).

Az egész újságban nem értem a hangnemet, hogy jön ide az országos politika, 1956, tankok meg egyebek?
"F. Gy." azt írja a címlapon (illetve dehogy is ő, Lao Ce)
"A gyönge legyőzi az erőset, a lágy a keményet"

Ebben teljesen igaza van!

Csak hogy itt a "gyönge" a leválást ellenzők tábora, Önnek, Önöknek velük lenne feladata, nem Miskolccal, Káli Sándorral! Ők nem szavazhatnak.

Itt a lágyság a szavazat, az "erő" és a "keménység" (de inkább erősködés és keménykedés) a leválni akarás, az ordítozás, amit hónapok óta Önök művelnek!

A paranoia elhomályosította a gondolatait, s ezt még Lao Ce sem tisztíthatja ki!

A leválást pártolók állandóan fürdőtelepüléseket említenek, hogy azok milyen jól élnek.

Igen, igaz.

Csak hogy mindegyik akár évszázadokkal az előtt önálló település volt, kialakult infrastruktúrával, önkormányzattal és nem utolsósorban, együvé tartozással.

Ők voltak a hajdúszoboszlói, hévízi, a lap második oldalán említett bogácsi emberek, akik keze nyomán (és nem kevés központi akarat nyomán) létrejöttek ezek a fürdőtelepülések.

Itt az önálló településhez semmi nincs készen!

Az ehhez szükséges extra pénzt, honnan és mikorra szándékszanak előkaparni?

Ezredszerre írom, Miskolctapolcán miskolciak élnek.


Akik le akarnak válni, a saját pecsenyéjüket szeretnék sütögetni, ill. sikerült másoknak beígérni valamit, befolyásolni őket.

Az újságban szereplő adatok, mint ahogy az akarat is hamis!

Miskolctapolca leválását önös érdekekből kívánják, akik kívánják!

Ők ígérgetnek "szép utakat" és "szép kereskedelmi centrumot", mint az óvodásoknak. 

Sok minden nem úgy megy Tapolcán ahogy annak mennie kellene, de semmire nem nyújt megoldást, ha elválunk, leszakadunk, igen a másik értelemben is LESZAKADUNK!

Minden értelmesen gondolkodó Miskolctapolcait arra kérek (a nem értelmesen gondolkodókat nem kérem semmire) menjen el szavazni 7-én, vasárnap és szavazzon NEM-el Miskolctapolca leválására és tönkretételére!

 

Tisztelettel: egy Miskolctapolcán élő miskolci

8 komment

Címkék: szavazás miskolc tapolca leválás miskolctapolca

Nem akarok falusi lenni!

2008.11.13. 15:30 miskolctapolca

Na, megkaptuk!

Megérkezett a levél Vanyó Andrástól és sok-sok barátjától, akik Miskolctapolcai patrióták.

A levélből egy dolog nem derült csak ki, mit tennének Ők!

Ha a levelet elemzem, az első mondat már érdekes „7-én újra dönthetünk”.

Ezek szerint ugye már döntöttünk!

Vanyó András és sok-sok barátja (a továbbiakban VAssb) szerint, azért döntöttünk így, mert a város előállt a Vizek völgye programmal.

Kevés többségről ír még a VAssb, ami ez esetben azt jelenti, hogy a miskolctapolcai szavazók 57%-a voksolt, ebből 41,3% igennel, 58,33% nemmel szavazott, tehát a miskolctapolcai szavazásra jogosult állampolgár 23,54% szeretett volna leválni Miskolcról.

Ha feltételezem, hogy mindenki voksolt aki nem bírta már tovább Miskolc igáját, akkor nem nevezném „kevés többségnek” azt a 76,46%-ot aki nemmel szavazott a leválásra, vagy nem érdekli ez az egész.

A Fürdők völgye egyébként valóban marhaság! Mint ahogy minden egyéb más, a fürdőt kibővíteni akaró, Tapolcát fürdőtelepüléssé zülleszteni vágyó elképzelés.

Miskolctapolcán -mint ahogy az előző és szerintem minden elkövetkező választás is bizonyítja- többségben élnek az itt otthonukban nyugalomban pihenni, élni vágyó lakosok.

Ezek az emberek miskolciak és nem vásárolnának, szórakoznának, járnának sportolni, fürdeni, tanulni Miskolctapolcán.

Egy ekkora település bőven ellátna több üzletet, szórakozóhelyet, fodrászt, stb. Ha valaki ismeri az elmúlt években bezárt üzletek, szolgáltatók tulajdonosait, akkor kérdezze meg miért zártak be! Mert a turisták nem tartották el őket! Tehát az itt élők NEM vagy alig járnak, járnának helyi üzletekbe, vennének igénybe helyi szolgáltatásokat.

Miskolctól jóval távolabbi településeken is a Miskolcon működő üzletek, munkák, tanulási és szórakozási lehetőségek miatt szűnnek meg ezek helyi megfelelői.

Miskolctapolcán miskolciak élnek, és ha fürdőfalu lesz belőle, akkor évek során máshová fognak költözni, mert Tapolca élhetetlenné fog „fejlődni”.

De nézzük tovább a levelet!

A szabadtéri strandról csak annyi a véleményem, hogy érdekes erre leegyszerűsíteni Miskolctapolcát: a strand. Hagyjuk is...

A vihar esetén áramkimaradás, a kábeltévé, Internet megszűnése, a víz „kimaradások” valóban nagy problémák, megoldásra várnak. De mi is a megoldás? Nem találtam a levélben.

És ki fogja most vagy a jövőben megoldani, vagy nem megoldani? Kizárólag miskolci vagy még távolabbi székhelyű cégek, akiknek a tulajdonában vannak ezek a közművek. Mint ahogy semmi valódi bevételt hozó cég nem miskolctapolcai székhelyű, tehát nem ide adózna!

Miskolctapolca a VAssb szerint le van maradva. Miskolc polgármestere szerint le fog maradni a leválás után.

Miskolctapolca most ugye Miskolc része, és ha rosszabb valami itt, akkor Miskolc egy része rosszabb, ha leválik, akkor csak Miskolctapolca lesz rossz! Tehát logikailag azért van abban valami amit a polgármester mond.

„Tapolcára kell egy olyan üzlet, ahol a mindennapi bevásárlást meg tudjuk oldani.”

Tetszik nyitni tisztelt VAssb? Vagy esetleg valami új modellel próbálkoznak majd: önkormányzati bolt? Erről már leírtam a véleményem, csak még annyit hozzá, hogy az emberek szeretik minél gyorsabban és egyszerűbben intézni ügyeiket, tehát egy helyen vagy útközben, és ha Miskolcon végzik a családi életen és az alváson kívül minden tevékenységüket, nem itt vásárolnának be. Kissé kicsinek bizonyulna a gyógyszertár és a posta is, ha mindenki itt intézné ezeket az ügyeket, de nem itt intézi.

Arról nem is szólok, hogy ezekkel a helyi „intézményekkel” mennyien nincsenek megelégedve.

Akkor nézzünk a papír másik oldalát...

„E helyett kaptunk:

-rengeteg ígéretet és hazugságot”

Ezt inkább hagyjuk... már csak azért is mert a következő pont máris valótlant állít.

„-egy pusztuló, minden részében romló városrészt”

Miskolctapolca ingatlanainak túlnyomó többsége magánkézben van. Ezek többnyire lakóházak, panziók szinte kivétel nélkül szépen rendben tartott, épülő, szépülő, gyarapodó épületek. Ha nem így lenne, akkor sem okolhatnánk Miskolcot, mert nem az övé.

A Miskolc által épített és szépített parkban vajon mikor járt utoljára a VAssb, vagy a játszótéren, a Kalandtúra parkban vagy a bobpálya, a tó, a barlangfürdő a Turista park és ezek környéke miért kerüli el a figyelmüket? Hogy csak az ismertebbeket írjam. Vagy nem kerüli el, csak tudják, hogy igen kevés tapolcai jár tapolcán bárhová, és azt állíthatnak ezekkel kapcsolatban amit akarnak?

Az általam látott összes panzió is folyamatosan bővül, épül, szépül, hála a tulajdonosoknak.

Ja, hogy nem épül a magán tulajdonban lévő Junó a strand és a volt sarki bolt?

Mindenki nagyon jól tudja, hogy akkor működtek ezek mikor miskolci tulajdonban voltak, azóta nem.

Megint csak azt tudom kérdezni, hogy ez Tapolca? Ebből áll csupán?! Szerintem nem!

„-a panamában elpusztult strandot”

Tessék feljelentést tenni!

„-egy szeméttel teleszórt Tapolcát”

Ha nem a drága tapolcaiak szemetelnek, akiknek Önök a szavazataira áhítoznak, akkor bizonyára a sok rendkívül értékes és kiművelt, elit turista -ami nekünk jut- szemetel, akiknek nem felel meg Tapolca, „mer' hogy néz má' ki!”. Áhh, erre gondolni sem merek.

Akkor ki lehet..., megvan!

Káli Sándor hozza szatyorban, majd önti bele a patakba, a buszmegállónál, mindenki által jól látható helyre, azt a rengeteg megegyező méretű üdítős palackot! Semmiképpen nem egy vendéglátós, és semmiképp nem azért ennyire jól látható helyre, hogy el lehessen mondani mennyire szemetes Tapolca.

Még a szemeteléshez is kell(ene) ész!

Az aki nem szedi össze a szemetet hibás, aki eldobja az soha?

„-a turisták számára kellemetlen környezet”

Ezt nem tudom, még nem voltam itt turista, de aki ezt írja az bizonyára beszélt mindegyikőjükkel, vagy maga is turista. Én személy szerint a hátam közepére sem kívánom a hajnalig tartó dajdajozásokat, a törött üvegeket, és igen a szemetet a vonulási útvonalaikon, a kocsmák és környékbeli parkos részeinek televizelését, a parkból a virágok kilopkodását, a rengeteg autót úton, útszélén, járdán, mindenhol, az éjszakai, hajnali eszeveszett autós/motoros száguldozásokat, hogy nyáron nem fér fel a buszra aki hazajönne éppen a családjához... Igen! Még több turistát ide!

Csak akkor senki ne lepődjön meg, ha csupán vendéglátósok fogják lakni a települést és a többi (a többség) elmenekül innen, vagy végképp nem fog soha kiszállni az autójából, nem mer gyalog elindulni.

„-minden tapolcai lakosnak romló feltételeket, közbiztonságot...”

Ez egyszerűen nem igaz, ezzel nem is foglalkoznék.

A többi: „rossz utakat”, ebben van igazság, de ismét a kérdés, hogyan és miből tetszenének ezt megoldani?

„-a többi hasonló fürdőhelyhez képest szinte behozhatatlan lemaradást”

Nos kérem, itt van egy fürdő, és ez nem fürdőhely, eddig épp erről írtam.

A szavazás majd eldönti, hogy lakóhelyet szeretnének az emberek vagy fürdőhelyet.

Bár szerintem még a fürdőhelyre is jóval kevesebb esély van, ha leválik Miskolctapolca.

Így folytatódik:

„Tennünk kell azért, hogy:

-a tapolcai strand a tapolcaiaké maradjon”

Bajos lesz, mert soha nem is volt az övék, vagy igen, akkor hol a részem?

„-lesz elég anyagi forrásunk, hogy megújuljon.”

Nosza elő a farbával! Vagy csak ez olyan, hogy -hát, csak lesz elég forrásunk, nem?-

Miből, hogyan? Ahol bármit fejlesztettek önerőből, ott minimum ipari parkok állnak a település „mögött”, itt mi? Miskolci tulajdonú (már ez is eleve abszurd, de hát ilyen primitív a vita színvonala) cégek.

EU-s pályázatokkal lehetne bármit tenni.

Ha leválunk akkor már ugrik is Európa:

-Na, leváltak, akkor nekik is adjuk külön.

-De hát tíz centivel arrébb már adtunk egy milliárdot ugyanerre!

-De ez Tapolca, tudod „A Tapolca”!

-Jaaa, akkor itt van nektek is egy.

„-kialakítsunk egy szép kereskedelmi centrumot helyi és hazai befektetőkkel”

Jó ebben a szövegben a „szép” szó, de nem igazán sikerült a „kereskedelmi centrum” riasztó mivoltát ellensúlyoznia. Kell a francnak! Mellesleg hová?

Ha nem vette volna észre a tisztelt VAssb, Tapolca egy teleépített völgyben fekszik.

Esetleg a Turista parkban lenne hely, azt szeretnék eladni?

„-rendbe tesszük az utakat, parkokat...”

Tipikus ígérgetés, vagy dilettáns hozzáállás, vagy mindkettő.

Nem akarom bővebben kifejteni, de reményünk sem lehetne erre önerőből, esetleg ha bevezetné a VAssb a kötelező, mindenkire kiterjedő közmunkát, vagy találna annyi idiótát, aki ingyen, folyamatosan (igen nap mint nap több órát, mert a több turistával ez jár) takarítana mindenhol, és akkor még mindig maradna a magántulajdon problémája.

„-a világon egy ilyen adottságú barlangfürdő van”

Ebben is erősen kételkedem, de mivel ismereteim hiányosak cáfolni nem tudom.

Abban igaza van azért a VAssb-nak, hogy kezeljük úgy mintha egy lenne!

Miskolctapolca egy van, ez biztos!

Miskolctól, vagy leválás után esetleg Tapolcafürdőtől (gondolom ez lenne a neve) ilyen elbírálás és gondoskodás alá kell esnie.

Sok a probléma, igen, de nem hiszem, hogy bármiben jobb lenne ennek a környezetnek ha nem Miskolc része lenne.

Ezért Miskolcnak kell megoldania a problémákat.

Én, most úgy látom, hogy elérkezett az a pillanat mikor megfelelő prioritással bír Tapolca városrész is.

Van akinek az elégedetlenség a kenyere, ez soha sem fog megszűnni, de még ők is jobban járnak Káli Sándor szidásával, mint a helyi polgármesterrel, mert akkor semmi nem lesz csak pár mindig éhes zseb, néha közpénzből jóllakatva.


Tisztelettel: egy Miskolctapolcán lakó miskolci.

2008.11.13.

8 komment

Címkék: szavazás miskolc tapolca leválás miskolctapolca