HTML

Miskolctapolca nem válik le!

Miskolctapolca nem fog leválni Miskolcról, mert értelmes emberek lakják!

Friss topikok

  • miskolctapolca: Köszi, kell oda írnom, ahogy látom, mert van egy kis tévedés benne. (2008.12.08. 14:00) Menetrend
  • miskolctapolca: Győzött a sötétség! (2008.12.07. 21:39) Mi már szavaztunk
  • miskolctapolca: Köreny Lászlónak köszönöm a gratulációt. Rékának meg csak annyit, hogy még lélegzetvétel adó is l... (2008.12.06. 20:33) Ismét egy hatalmas baklövés!
  • belvárosi: Igaz. Valamiért azt hiszik, hogy ha leválnak, akkor Tapolcán valahogy kinőnek az üzletek, mint eső... (2008.12.06. 14:18) Nem akarok falusi lenni!

Nem akarok falusi lenni!

2008.11.13. 15:30 miskolctapolca

Na, megkaptuk!

Megérkezett a levél Vanyó Andrástól és sok-sok barátjától, akik Miskolctapolcai patrióták.

A levélből egy dolog nem derült csak ki, mit tennének Ők!

Ha a levelet elemzem, az első mondat már érdekes „7-én újra dönthetünk”.

Ezek szerint ugye már döntöttünk!

Vanyó András és sok-sok barátja (a továbbiakban VAssb) szerint, azért döntöttünk így, mert a város előállt a Vizek völgye programmal.

Kevés többségről ír még a VAssb, ami ez esetben azt jelenti, hogy a miskolctapolcai szavazók 57%-a voksolt, ebből 41,3% igennel, 58,33% nemmel szavazott, tehát a miskolctapolcai szavazásra jogosult állampolgár 23,54% szeretett volna leválni Miskolcról.

Ha feltételezem, hogy mindenki voksolt aki nem bírta már tovább Miskolc igáját, akkor nem nevezném „kevés többségnek” azt a 76,46%-ot aki nemmel szavazott a leválásra, vagy nem érdekli ez az egész.

A Fürdők völgye egyébként valóban marhaság! Mint ahogy minden egyéb más, a fürdőt kibővíteni akaró, Tapolcát fürdőtelepüléssé zülleszteni vágyó elképzelés.

Miskolctapolcán -mint ahogy az előző és szerintem minden elkövetkező választás is bizonyítja- többségben élnek az itt otthonukban nyugalomban pihenni, élni vágyó lakosok.

Ezek az emberek miskolciak és nem vásárolnának, szórakoznának, járnának sportolni, fürdeni, tanulni Miskolctapolcán.

Egy ekkora település bőven ellátna több üzletet, szórakozóhelyet, fodrászt, stb. Ha valaki ismeri az elmúlt években bezárt üzletek, szolgáltatók tulajdonosait, akkor kérdezze meg miért zártak be! Mert a turisták nem tartották el őket! Tehát az itt élők NEM vagy alig járnak, járnának helyi üzletekbe, vennének igénybe helyi szolgáltatásokat.

Miskolctól jóval távolabbi településeken is a Miskolcon működő üzletek, munkák, tanulási és szórakozási lehetőségek miatt szűnnek meg ezek helyi megfelelői.

Miskolctapolcán miskolciak élnek, és ha fürdőfalu lesz belőle, akkor évek során máshová fognak költözni, mert Tapolca élhetetlenné fog „fejlődni”.

De nézzük tovább a levelet!

A szabadtéri strandról csak annyi a véleményem, hogy érdekes erre leegyszerűsíteni Miskolctapolcát: a strand. Hagyjuk is...

A vihar esetén áramkimaradás, a kábeltévé, Internet megszűnése, a víz „kimaradások” valóban nagy problémák, megoldásra várnak. De mi is a megoldás? Nem találtam a levélben.

És ki fogja most vagy a jövőben megoldani, vagy nem megoldani? Kizárólag miskolci vagy még távolabbi székhelyű cégek, akiknek a tulajdonában vannak ezek a közművek. Mint ahogy semmi valódi bevételt hozó cég nem miskolctapolcai székhelyű, tehát nem ide adózna!

Miskolctapolca a VAssb szerint le van maradva. Miskolc polgármestere szerint le fog maradni a leválás után.

Miskolctapolca most ugye Miskolc része, és ha rosszabb valami itt, akkor Miskolc egy része rosszabb, ha leválik, akkor csak Miskolctapolca lesz rossz! Tehát logikailag azért van abban valami amit a polgármester mond.

„Tapolcára kell egy olyan üzlet, ahol a mindennapi bevásárlást meg tudjuk oldani.”

Tetszik nyitni tisztelt VAssb? Vagy esetleg valami új modellel próbálkoznak majd: önkormányzati bolt? Erről már leírtam a véleményem, csak még annyit hozzá, hogy az emberek szeretik minél gyorsabban és egyszerűbben intézni ügyeiket, tehát egy helyen vagy útközben, és ha Miskolcon végzik a családi életen és az alváson kívül minden tevékenységüket, nem itt vásárolnának be. Kissé kicsinek bizonyulna a gyógyszertár és a posta is, ha mindenki itt intézné ezeket az ügyeket, de nem itt intézi.

Arról nem is szólok, hogy ezekkel a helyi „intézményekkel” mennyien nincsenek megelégedve.

Akkor nézzünk a papír másik oldalát...

„E helyett kaptunk:

-rengeteg ígéretet és hazugságot”

Ezt inkább hagyjuk... már csak azért is mert a következő pont máris valótlant állít.

„-egy pusztuló, minden részében romló városrészt”

Miskolctapolca ingatlanainak túlnyomó többsége magánkézben van. Ezek többnyire lakóházak, panziók szinte kivétel nélkül szépen rendben tartott, épülő, szépülő, gyarapodó épületek. Ha nem így lenne, akkor sem okolhatnánk Miskolcot, mert nem az övé.

A Miskolc által épített és szépített parkban vajon mikor járt utoljára a VAssb, vagy a játszótéren, a Kalandtúra parkban vagy a bobpálya, a tó, a barlangfürdő a Turista park és ezek környéke miért kerüli el a figyelmüket? Hogy csak az ismertebbeket írjam. Vagy nem kerüli el, csak tudják, hogy igen kevés tapolcai jár tapolcán bárhová, és azt állíthatnak ezekkel kapcsolatban amit akarnak?

Az általam látott összes panzió is folyamatosan bővül, épül, szépül, hála a tulajdonosoknak.

Ja, hogy nem épül a magán tulajdonban lévő Junó a strand és a volt sarki bolt?

Mindenki nagyon jól tudja, hogy akkor működtek ezek mikor miskolci tulajdonban voltak, azóta nem.

Megint csak azt tudom kérdezni, hogy ez Tapolca? Ebből áll csupán?! Szerintem nem!

„-a panamában elpusztult strandot”

Tessék feljelentést tenni!

„-egy szeméttel teleszórt Tapolcát”

Ha nem a drága tapolcaiak szemetelnek, akiknek Önök a szavazataira áhítoznak, akkor bizonyára a sok rendkívül értékes és kiművelt, elit turista -ami nekünk jut- szemetel, akiknek nem felel meg Tapolca, „mer' hogy néz má' ki!”. Áhh, erre gondolni sem merek.

Akkor ki lehet..., megvan!

Káli Sándor hozza szatyorban, majd önti bele a patakba, a buszmegállónál, mindenki által jól látható helyre, azt a rengeteg megegyező méretű üdítős palackot! Semmiképpen nem egy vendéglátós, és semmiképp nem azért ennyire jól látható helyre, hogy el lehessen mondani mennyire szemetes Tapolca.

Még a szemeteléshez is kell(ene) ész!

Az aki nem szedi össze a szemetet hibás, aki eldobja az soha?

„-a turisták számára kellemetlen környezet”

Ezt nem tudom, még nem voltam itt turista, de aki ezt írja az bizonyára beszélt mindegyikőjükkel, vagy maga is turista. Én személy szerint a hátam közepére sem kívánom a hajnalig tartó dajdajozásokat, a törött üvegeket, és igen a szemetet a vonulási útvonalaikon, a kocsmák és környékbeli parkos részeinek televizelését, a parkból a virágok kilopkodását, a rengeteg autót úton, útszélén, járdán, mindenhol, az éjszakai, hajnali eszeveszett autós/motoros száguldozásokat, hogy nyáron nem fér fel a buszra aki hazajönne éppen a családjához... Igen! Még több turistát ide!

Csak akkor senki ne lepődjön meg, ha csupán vendéglátósok fogják lakni a települést és a többi (a többség) elmenekül innen, vagy végképp nem fog soha kiszállni az autójából, nem mer gyalog elindulni.

„-minden tapolcai lakosnak romló feltételeket, közbiztonságot...”

Ez egyszerűen nem igaz, ezzel nem is foglalkoznék.

A többi: „rossz utakat”, ebben van igazság, de ismét a kérdés, hogyan és miből tetszenének ezt megoldani?

„-a többi hasonló fürdőhelyhez képest szinte behozhatatlan lemaradást”

Nos kérem, itt van egy fürdő, és ez nem fürdőhely, eddig épp erről írtam.

A szavazás majd eldönti, hogy lakóhelyet szeretnének az emberek vagy fürdőhelyet.

Bár szerintem még a fürdőhelyre is jóval kevesebb esély van, ha leválik Miskolctapolca.

Így folytatódik:

„Tennünk kell azért, hogy:

-a tapolcai strand a tapolcaiaké maradjon”

Bajos lesz, mert soha nem is volt az övék, vagy igen, akkor hol a részem?

„-lesz elég anyagi forrásunk, hogy megújuljon.”

Nosza elő a farbával! Vagy csak ez olyan, hogy -hát, csak lesz elég forrásunk, nem?-

Miből, hogyan? Ahol bármit fejlesztettek önerőből, ott minimum ipari parkok állnak a település „mögött”, itt mi? Miskolci tulajdonú (már ez is eleve abszurd, de hát ilyen primitív a vita színvonala) cégek.

EU-s pályázatokkal lehetne bármit tenni.

Ha leválunk akkor már ugrik is Európa:

-Na, leváltak, akkor nekik is adjuk külön.

-De hát tíz centivel arrébb már adtunk egy milliárdot ugyanerre!

-De ez Tapolca, tudod „A Tapolca”!

-Jaaa, akkor itt van nektek is egy.

„-kialakítsunk egy szép kereskedelmi centrumot helyi és hazai befektetőkkel”

Jó ebben a szövegben a „szép” szó, de nem igazán sikerült a „kereskedelmi centrum” riasztó mivoltát ellensúlyoznia. Kell a francnak! Mellesleg hová?

Ha nem vette volna észre a tisztelt VAssb, Tapolca egy teleépített völgyben fekszik.

Esetleg a Turista parkban lenne hely, azt szeretnék eladni?

„-rendbe tesszük az utakat, parkokat...”

Tipikus ígérgetés, vagy dilettáns hozzáállás, vagy mindkettő.

Nem akarom bővebben kifejteni, de reményünk sem lehetne erre önerőből, esetleg ha bevezetné a VAssb a kötelező, mindenkire kiterjedő közmunkát, vagy találna annyi idiótát, aki ingyen, folyamatosan (igen nap mint nap több órát, mert a több turistával ez jár) takarítana mindenhol, és akkor még mindig maradna a magántulajdon problémája.

„-a világon egy ilyen adottságú barlangfürdő van”

Ebben is erősen kételkedem, de mivel ismereteim hiányosak cáfolni nem tudom.

Abban igaza van azért a VAssb-nak, hogy kezeljük úgy mintha egy lenne!

Miskolctapolca egy van, ez biztos!

Miskolctól, vagy leválás után esetleg Tapolcafürdőtől (gondolom ez lenne a neve) ilyen elbírálás és gondoskodás alá kell esnie.

Sok a probléma, igen, de nem hiszem, hogy bármiben jobb lenne ennek a környezetnek ha nem Miskolc része lenne.

Ezért Miskolcnak kell megoldania a problémákat.

Én, most úgy látom, hogy elérkezett az a pillanat mikor megfelelő prioritással bír Tapolca városrész is.

Van akinek az elégedetlenség a kenyere, ez soha sem fog megszűnni, de még ők is jobban járnak Káli Sándor szidásával, mint a helyi polgármesterrel, mert akkor semmi nem lesz csak pár mindig éhes zseb, néha közpénzből jóllakatva.


Tisztelettel: egy Miskolctapolcán lakó miskolci.

2008.11.13.

8 komment

Címkék: szavazás miskolc tapolca leválás miskolctapolca

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolctapolca.blog.hu/api/trackback/id/tr16767234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

julesjules 2008.11.14. 18:06:46

Ki az a Vanyó András?

nemmilliomostapolcai 2008.11.21. 19:20:54

Kedves "egy Miskolctapolcán lakó miskolci"!

Az Ön leveléből pedig csak az nem derül ki, hogy Ön kicsoda és miért gondolja úgy, véleménye mérvadó annyira, hogy kinyomtatott formában mindenki postaládájába be kell dobnia. Természetesen mindenkinek joga van anonimitásához, de azért kicsit hiteltelen, hogy "egy Miskolctapolcán lakó miskolci" akar minket postaládáinkba eljuttatott arrogáns stílusú irományával kioktatni! Így pont ugyanannyi alapja van fogalmazványának, mint amire reagált...
Ezen kívül aki úgy gondolja, hogy faluban lakni szégyen, az inkább kicsit gondolkodjon el, hogy Ön több-e/jobb-e, mint adott esetben egy faluban lakó ember.

Balu 2008.11.21. 21:13:36

Már bocs, de Vanyó levelezhet, aki pedig (jó stílusban :) megcáfolja a hazugságait, az nem???
Tessen már gondolkozni...

bodnár dénes 2008.11.26. 17:11:19

Egy miskolc tapolcán lakó miskolci ne akarjon falusi lenni,ezzel egyetértek.javaslom,hogy minél előbb költözzön el.
Egy miskolctapolcán lakó tapolcai: Bodnár Dénes

bodnár dénes 2008.11.26. 17:39:03

érdekes,hogy anevüket nemsokan adják az írásukhoz,egyébként úgy gondolja,hogy a fejlesztések során 2013ig tapolca a 13.helyet foglaljael,különösen ebben a gazdasági helyzetben lesz valami. 2008.október 29-én kezdik el a bontásokat,hogy fejleszthessenek.Hamarabb miért nem történt meg,?- Azért,mert ismét tudomására jutott a városn vezetésnek,hogy le akarunk válni.
El kell ismerjem,hogy azóta nagy lelkesedéssel folynak a munkálatok,a kérdés csak az hogy meddig,december 8.-ig?.
Megfelelő terület állt rendelkezésre az uszoda megépítésére a strand területén,de a tisztelt Polgármester úr! nem úgy gondolta,mivel tisztában volt vele,hogy tapolca 2005-ben már le akart válni.
Jönnek a populista szöveggel,hogy tapolcának a kapujánál milyen sok beruházást hajtottak végre,
ugyanúgy mint a kalandtúra park,vagy a bob pálya tekintetében,holott azok is magántőke beruházások voltak./a vezetőket nem kívánom megnevezni,azt sokan tudják.remélem-

miskolctapolca 2008.11.27. 02:41:25

Nem költözök én sehová!

Ön adta a nevét, én ettől még nem tudom, hogy Ön kicsoda.

Tehát ebben a gazdasági helyzetben Tapolcának ha leválik biztosan könnyebb dolga lesz, mint Miskolc részeként? Ha jól értem.

Teljesen egyértelmű, hogy a választások miatt kezdtek hozzá a munkálatokhoz, én sem gondolom másképp.

És ez min is változtat?

Ön szerint a polgármester dönt egy személyben az uszoda helyéről?
Az egyetem miatt lesz ott ahol, ennek semmi köze Tapolcához.

Ezek a populista szövegek pedig tények, mint ahogy az is, hogy egy vállakozásnak sem az önkormányzat mondja meg, hogy hol építsen és mit.

Például, hogy -te teszkó most Tapolcára menjél, jó?
Igaz, hogy ott a kis boltok, meg a zöldséges, fodrász és egy kocsma sem él meg, de neked igen frankó lesz majd! Főleg ha leválnak, mert akkor rögtön mindenki leszámol, kiiratkozik az iskolából, ide jár szórakozni, kórházba, temetőbe, a helyi rendőrséget, mentőt, tűzoltóságot, taxit fogja hívni, csak tapolcai busszal közlekedik, nem issza a szar Mivíz-es vizet, fogyasztja más áramát, gázát, továbbtanulni is mindenki itt fog, sportolni, könyvtárba járni, autót szereltetni, tankolni, banki, jogi, okmány stb. ügyeit intézni .... óóó nem is folytatom. Szóval neked teszkó igen jó lesz, menj csak oda, mert leválnak és soha tobbet nem fogja a teljes életét mindenki Miskolcon intézni!

Tapolcára 20 éve nem akar jönni egy fránya üzlethálózat sem !
Vagy gondolja, hogy azóta mindenki lebeszélte erről őket?

Ha meg a magántőke épít az csak jó, nem közpénz.

Azt, hogy nem működik sok minden látom én is, ehhez nem kell ész, hogy mitől fog működni és miből és micsoda azt pedig még egy leválás pártitól sem hallottam, csak (szerintük) nagy számokat, hogy mennyi a bevétel, húúúhaa.

belvárosi 2008.12.06. 14:18:06

Igaz. Valamiért azt hiszik, hogy ha leválnak, akkor Tapolcán valahogy kinőnek az üzletek, mint eső után a gomba. Csak nehogy ne így legyen, mert akkor továbbra is bejárhatnak Miskolcra, csak a picivel drágább távolsági busszal.
süti beállítások módosítása